Sadni napitki

V prostem času sem izdelala tri portrete deklet. Uporabijo se lahko uporabijo v različne namene. Pripravila sem tudi osnutek mobilne aplikacije.

 

Predstavljala sem si, da sodelujem s podjetjem, ki prodaja sadne napitke. Podjetje želi prenovljeno podobo treh sadnih pijač, ki bo izstopala in pritegnila pozornost.

 

Ilustracije so  preproste, malo je senčenja. Vsa dekleta imajo očala, svoj stil in prevladujoč odtenek.

 

Namesto plastične embalaže sem izbrala pločevinko. Plastenko lahko večkrat uporabimo, pločevinka pa je namenjena takojšnjemu zaužitju.

EMBALAŽA

Posodobljeno oblikovanje je namenjeno mladostnikom, ki so bili rojeni, ko se  veliko govori o zdravem življenjskem slogu. Zaradi tega manj pogosto posegajo po manj zdravih napitkih, hkrati pa si želijo uživati v družbi prijateljev.

 

Izbira pločevinke in risbe ni naključna. Mladi lahko izberejo privačno embalažo, ki je primerna za izlet v hribe ali večerno druženje. Poleg okusa limete – bazilike sta na izbiro še pomaranča-cimet ter hruška-sivka. Vsaka ima svoj stil, skupaj pa predstavljajo celotno linijo. Ni nujno, da vodo z okusom vedno predstavimo s slikami sadja, ki so ponavadi na prozorni embalaži.

 

PLAKATI

APLIKACIJA

Aplikacija se imenuje Be first! Ko aplikacijo naložimo na svoj telefon, nas pozdravi in ponudi možnost, da si ustvarimo nov profil, se povežemo s Facebook ali Google računom. Be first! je namenjena vsem, ki želijo pridobiti informacije o sadnih pijačah podjetja ali pa se želijo samo sprostiti.

 

Po uspešni prijavi v aplikacijo, se odpre glavni meni, ki ponuja tri možnosti. Spoznaj okolico je namenjena sprostitvi.  Uporabniki si lahko namestijo aplikacijo zaradi igre, hkrati pa spoznajo tudi napitke.

 

Glavni del aplikacije je igra, ki deluje s pomočko lokacije in fotoaparata. Telefon zazna uporabnikovo lokacijo in mu na podlagi te prikaže kratke opise znamenitosti, kjer se nahaja.

 

Aplikacija v zgornjem delu kaže lokacijo, opise znamenitosti in oddaljenost. Ko uporabnik prepozna, da opis: “Razgledna točka v središču Ljubljane.” predstavlja Ljubljanski grad, klikne na izbrani opis, odpre se fotoaparat telefona. Uporabnik fotografira grad, potrdi, aplikacija pa mu za uspešno opravljeno nalogo dodeli točke.