Mobilna spletna stran

Izdelala sem osnutek mobilne spletne strani za turistično agencijo, ki ponuja izlete in potovanja za posameznike in skupine ter letalske karte. Agencija nudi veliko storitev, zato se uporabnik hitro zmede. Med načrtovanjem sem želela, da bo stran čim bolj pregledna in privlačna.

 

Naslovnica je preprosta, ima naslovno sliko,  ki pritegne in se ujema z naslovom. Z drsanjem levo ali desno se pokažejo glavne možnosti, npr. skupinski izleti, počitnice, letalske karte. Obiskovalec spletne strani se ne izgubi med nešteto možnostmi, zato je dodan napis Zanima me, omejila sem se na pet glavnih kategorij.

 

Za tiste, ki so stran že večkrat obiskali oziroma že vedo, kaj jih zanima, je na spodnjem delu ekrana meni. Meni ima izpostavljene določene kategorije, npr. akutalno, iskalnik in letalske karte, ostala navigacija je skrita v ‘hamburger’ meniju.

 

Ikone so poimenovane, da so razumljive čim širšemu krogu uporabnikov. Za spodnji del ekrana sem se odločila, ker je tako na telefonu meni bolj dostopen. Lažje je izbrati ikone na spodnjem delu ekrana kot čisto na vrhu zaslona.

POČITNICE IN POTOVANJA

IZBRANI PROGRAM