Filmski plakati

Pri predmetu Likovne analize grafičnih izdelkov 2 smo si ogledali štiri filme; Fahrenheit 451, Top Gun, The Meaning of Life in The Prestige. Po ogledu smo za vsak film izdelali plakat, pri tem smo imeli različne omejitve.

Fahrenheit 451

Izdelala sem plakat, ki vsebuje en element in en citat iz filma. Želela sem vključiti rdečo in modro barvo, ki sta prisotni v filmu.

 

Odločila sem se, da ne bom dodala drugih tipičnih elementov, kot sta npr. knjiga in čelada, ampak sem izbrala rdeče-bel stožec z modro lučjo, ki spominja na gasilce, ki se pojavijo v filmu.

Top Gun

Film je posnet 1986 in promovira ameriško vojsko in letalstvo. Glavni tematiki sta vojna in ljubezen, na ta način so film naredili (stereoptipno) zanimiv tako za moške kot za ženske. Film je najbolj prepoznaven po igralcu Tomu Cruisu in filmski glasbi.

 

Eden bolj komičnih trenutkov  je, ko glavni igralec kljub prepovedi leti prenizko, njegov nadrejeni to opazi med pitjem kave in se večkrat polije.

THE MEANING OF LIFE

The Meaning of Life je tretji film skupine Monty Python, posnet 1983. Nikoli ni dosegel priljubljenosti predhodnjih dveh, Sveti gral in Brianovo življenje.

 

Za nalogo dobili navodilo, da izdelamo plakat dvojcček. To je pomenilo, da smo pripravili dva plakata, ki se med seboj povezujeta. Delovati morata vsak posebej in oba skupaj.

THE PRESTIGE

Film je nastal leta 2006. Režiral ga je Christopher Nolan, govori o dveh čarovnikih, ki med seboj tekmujeta. Izbrala sem prizor, ko glavni igralec vrti kovanec, kaže ga majhnemu fantku in mu pove, da nikoli ne smeš izdati, kaj je bistvo trika.

 

Odločila sem se, da bom uporabila Droste effect, to je slika v sliki v sliki.