Animacija

Izdelala sem preprosto 2D animacijo z naslovom Praznovanje. Ločeno sem animirala vse dele, kot je kamen v ospredju, rože, hribe, gore in glavni karakter.

 

Za izdelavo se uporabila naslednje programe:

Adobe Photoshop,

Adobe Character Animator,

Adobe After Effects

in Adobe Premiere.

izdelava

Proces nastajanja animacije je potekal v več delih. Ko sem dobila idejo, sem naredila snemalno knjigo in narisala vse elemente, jih poskenirala in pripravila v programu Photoshop. V drugem delu sem uporabila program Adobe After Effects, kjer sem pripravila prvo sceno (od neba z oblaki do pojavitve medvedka).

 

V drugem delu sem uporabila program Adobe After Effects, kjer sem pripravila prvo sceno (od neba z oblaki do pojavitve medveka). Posamezne ilustracije sem uvozila, jih postavila v kader in s pomočjo keyframeov omočila premikanje.

 

Upoštevala sem, da se bližji (gledalec ima občutek, da so bližje) objekti premikajo hitreje in so nekoliko zamegljeni (in večji), bolj oddaljeni objekti pa se premikajo počasneje, kot so majhni oblaki, gore in hribi, kar se tudi sklada z dejanskim svetom.

 

V programu Character Animator sem uvozila oba medvedka, vsakega posebej. Glavnemu medvedku sem označila dele telesa, dodala behaviors (obnašanje), kot je npr. dihanje, triggerje (npr. premik obrvi). Zadnji uporabljen program je Adobe Premiere, kjer sem dodala glasbo, ki sem jo našla na Youtube Audio Library.