ANA DUJMOVIĆ

Moje ime je Ana, junija 2019 sem zaključila magistrski študijski program Grafične in interaktivne komunikacije na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani.

 

Od prvega leta študija sem delala na različnih področjih. Leta 2014  sem med poletnimi počitnicami začela skrbeti za kompleks apartmajev na Hrvaškem, urejala sem njihovo spletno stran in komunicirala z gosti. Leta 2015 sem pol leta pomagala društvu IAESTE Ljubljana, oblikovala sem promocijski material, poleti sem šla na prakso v Indijo. Tam sem pripravljala vsebine za splet v angleščini, naredila nekaj brošur in kratkih videoposnetkov. Prijavila sem se tudi na več natečajev, npr. Plaktivat, Fotozgodba moje soseske, Young drummers competition …

 

Moja velika strast je branje. To počnem vsak dan, letno preberem vsaj 60 knjig. Rada imam različne romane, poljudnoznanstvene knjige, vsake toliko pa se sprostim s kakšno dobro kriminalko, npr. Tadej Golob -Jezero. Poleti prebiram revije, ki jih kupujem čez leto. Ob koncu tedna pa z veseljem preberem časopis.

 

Poslušam različne podkaste. Prijateljica mi je pred nekaj leti povedala za Apparatus – ta je še danes moj najljubši. Prisluhnem jim med delom, med pospravljanjem in sprehajanjem Rubi – osemletne mešanke, ki ima ogromno energije.

 

Zvečer grem rada v kino, na koncert v Kino Šiška ali na pijačo s prijatelji, kjer nekajkrat v večeru rešimo vse tegobe tega sveta ali pa smo, odvisno od dneva, bolj pesimistični.